Una sala blanca o sala neta és un ambient controlat que té un baix nivell de contaminants com a pols, microbis en l’aire, partícules d’aerosol i vapors químics.

La principal característica d’aquestes sales és mantenir uns nivells de contaminació extremadament baixos.

Les primeres sales blanques es van començar a desenvolupar en l’àmbit sanitari a la fi del s. XIX. La primera sala moderna va ser dissenyada per Willis Whitfield, un físic nord-americà. La seva principal innovació consistia a integrar a la sala un flux d’aire constant molt filtrat.

Les sales blanques s’utilitzen en sectors els processos dels quals requereixen un aire sense impureses. Són molt comuns en el desenvolupament de productes de microelectrònica i en la indústria farmacèutica, encara que també s’empren en altres àmbits.

Segons les característiques de la sala s’utilitzen uns materials i tecnologies concrets. El nostre equip de professionals li aconsellarà la millor solució. Per exemple, no tindran les mateixes necessitats les sales blanques per a un laboratori alimentari, que per a la indústria farmacèutica.

En conclusió, aquests sectors requereixen unes característiques molt minucioses en la selecció dels productes que es col·loquen en les instal·lacions com en la dels laboratoris. Per això, és important comptar amb responsables per a la construcció de sales blanques.

En Mobelmol, encara que no fabriquem sales blanques, som coneixedors del bon fer i dels materials que requereixen. Per exemple, fabriquem panells, portes, taquilles i altres elements de resines fenòliques (H.P.L.) per a construir o equipar aquestes sales. El disseny, per la seva complexitat d’instal·lacions de clima i gasos l’ha de realitzar una enginyeria especialitzada.

Et convidem a visitar el nostre blog i que puguis conèixer de primera mà la qualitat dels nostres productes i acabats, i la satisfacció dels nostres clients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *