panel fenolico

Els panells fenòlics, també denominats panells compactes fenòlics o panells compactes, són des de fa uns anys dels més demandats pels dissenyadors i arquitectes. Expliquem el per què.

Els panells fenòlics presenten infinitat d’avantatges però estan bàsicament centrades en la seva gran duresa així com en l’alta resistència a l’impacte que ofereixen. I el millor de tot és que el manteniment d’aquests panells és molt baix. Gràcies a la poca porositat dels seus materials, aquests panells són resistents a la humitat i a la calor; també per això esdevenen panells higiènics, antisèptics i antibacterians.

Denominem panells fenòlics a aquells formats per un nucli de resines amb fibres cel·lulòsiques termo endurides amb una alta densitat. Són plaques auto portants que portes ja incorporat l’acabat per ambdues cares ja sigui de color llis, fusta, granits, metàl·lics, tèxtil.. Important ressaltar que no se’ls aplaca res a damunt posteriorment ja que si així es fes podria resultar problemàtic. Aquests materials, en definitiva, presenten una gran duresa i resistència a l’us.

 

Els usos dels panells fenòlics poden ser tan per a inteerior com per a exterior. Són ideals pel disseny de mobles d’interior com per exemple taquilles, cabines de bany, taulells, mampares d’oficina, així com també per a espais que requereixen d’una higiene màxima, com piscines, gimnasos, centres de salut, oficines, banys públics…

Si ens  centrem en l’exterior, els panells fenòlics s’utilitzen en façanes ventilades, mobiliari d’exterior, tanques, etc..

En resum, els panells compactes fenòlics, gràcies a les seves exclusives qualitats, són idonis per a la construcció d’instal·lacions que degut al seu ús necessiten d’una alta resistència, podent alhora escollir el seu disseny i funcionalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *