instalacioón de mamparas optimizada

Els panells separadors fenòlics són un tipus de material utilitzat en la construcció i el disseny d’interiors. La seva resistència, durabilitat i versatilitat els fan ideals per a una varietat d’aplicacions, des de portes fenòliques i particions fins a taules i bancs, sobretot en equipament per a vestidors.  A continuació, els principals punts al respecte aquests panells que Mobelmol ha resumit.

Definició de panells separadors fenòlics

Els panells separadors fenòlics són fets de resines fenòliques, fibra de vidre i paper a alta pressió. Aquests materials es combinen i es sotmeten a altes temperatures i pressions per formar un tauler compacte i resistent.

Característiques dels panells separadors fenòlics

Aquestes mampares fenòliques tenen diverses característiques que las fan ideals per al seu ús en la construcció i en el disseny d’interiors. Són altament resistents a la humitat, la corrosió, el foc i l’abrasió. A més, són resistents als raigs UV i a l’impacte, la qual cosa las fa adequades per el seu ús en àrees d’alt trànsit.

Beneficis dels panells separadors fenòlics

Els panells ofereixen diversos beneficis en comparació amb altres materials de construcció. Són resistents a la humitat, la qual cosa els fa ideals per al seu ús en banys i altres àrees humides. També són resistents al foc, cosa que els fa segurs per al seu ús en edificis comercials i públics. A més, són resistents a la corrosió i als productes químics, la qual cosa els fa ideals per al seu ús en entorns industrials i de laboratori.

Aplicacions dels panells separadors fenòlics

Aquests panells fenòlics s’ utilitzen en una varietat d’aplicacions en la construcció i el disseny d’interiors. Usats comunament en portes, particions, plafons de paret i sostres. També s’utilitzen en taules, bancs i altres mobles. A causa de la seva resistència a la humitat i al foc, també s’ utilitzen en àrees humides i en edificis comercials i públics.

Tipus de panells separadors fenòlics

Existeixen diversos tipus de panells separadors disponibles en el mercat. Els panells HPL (High Pressure Laminate) són els més comuns i s’utilitzen en una varietat d’aplicacions com hem vist. Mobelmol també disposa de panells especials que s’utilitzen en aplicacions úniques, com en entorns de laboratori i químics. També hi ha taulers que s’utilitzen en aplicacions exteriors a causa de la seva alta resistència a ambients exigents.

Procés de fabricació de panells separadors fenòlics

Es tracta d’ un procés d’alta pressió i temperatura que involucra la fusió de resines fenòliques, fibres de vidre i paper a alta pressió. Aquests materials se sotmeten a una pressió de fins a 9,000 psi i es calenten a una temperatura de fins a 150ºC. Això produeix un panell sòlid i resistent a la humitat, l’abrasió i el foc.

Manteniment i cura dels panells separadors fenòlics

Les mampares separadores són fàcils de mantenir i cuidar. A causa de la seva resistència a la humitat i la corrosió, es poden netejar amb aigua i sabó suau. Les rascades i les taques lleus es poden eliminar amb una solució d’ aigua i vinagre o amb un netejador suau. És important evitar l’ús de productes químics abrasius i esponges metàl·liques, ja que poden ratllar la superfície de la mampara.

Comparació amb altres materials de construcció

Els panells fenòlics ofereixen diversos beneficis en comparació amb altres materials de construcció. En comparació amb la fusta, són més resistents a la humitat i al foc, i no es deformen amb el temps. En comparació amb l’acer, són més lleugers i no s’oxiden. En comparació amb el vidre, són més resistents a l’abrasió i a l’impacte.

Qüestions de seguretat i sostenibilitat

Els panells separadors fenòlics són segurs i sostenibles. No emeten gasos tòxics ni substàncies químiques durant la seva fabricació o ús, la qual cosa els fa segurs per al seu ús en entorns d’interiors i d’exteriors. A més, estan fets de materials reciclables i poden ser reciclats al final de la seva vida útil.

Per aconseguir un acabat immillorable, contacta amb Mobelmol, empresa experta en fenòlico.

Mobiliario Centros Educativos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *