revestimientos especiales

En la construcció i, en general, en els projectes relatius a la rehabilitació o la instal·lació, els revestiments especials són molt valorats pels professionals. Això és així perquè, com que és la primera capa que té contacte amb l’exterior, ha de comptar amb una sèrie de característiques fonamentals que, si no es compleixen, faran de tot el projecte un absolut desastre.

Doncs bé, dins d’aquest conjunt d’acabats especials, n’hi ha uns que són especialment valorats: els fabricats a base de fenòlic. Així, perquè comptis amb prou informació sobre això, anem a parlar-te seguidament d’ell.

¿Què és el fenòlic?

Si calgués resumir en tan sols unes poques paraules què és exactament el fenòlic, llavors diríem que es tracta de taulers.

Efectivament, el fenòlic ve en forma de taulers que han estat conformats per diverses làmines de fusta, que es mantenen fortament unides gràcies a l’ús de resines fenòliques. És a dir, és un material que s’ha fabricat sotmetent a una gran pressió i a molt altes temperatures a un conjunt de làmines de fusta embadurnades de resines fenòliques de gran qualitat i adherència.

Són plaques resistents i rígides que, per tant, són ideals per ser utilitzades en la indústria de la construcció com acabats i revestiments especials.

¿Quines són les característiques dels seus revestiments especials?

Tot i que del que s’ ha dit en l’ apartat anterior ja se’ n poden derivar diverses de les característiques d’ aquest tipus de revestiments, el cert és que podem parlar aquí de:

  • Enorme resistència davant cops, impactes i altres desafiaments
  • Durabilitat enfront d’ entorns d’ alta humitat, no patint deteriorament amb el pas del temps en entorns mullats
  • Antibacterià: no permet el desenvolupament de comunitats de bacteris que puguin donar-se com a conseqüència d’ entorns càlids i humits
  • Adaptabilitat a diferents necessitats, entorns, exigències, acabats i usos

¿Quines són les seves principals aplicacions?

Tal com acabem de comentar, el fenòlic té l’adaptabilitat suficient com per ser utilitzat en molts entorns diferents. Però, de manera il·lustrativa i com a exemple, podem parlar aquí d’usos com ara els següents:

  • Taquilles destinades a vestuaris o gimnasos.
  • Seients com ara bancs o cadires.
  • Tancaments sanitaris suspesos, és a dir, sense contacte directe amb el terra.
  • Portes de diferents mides, usos i formes.
  • Proteccions i revestiments per a parets o sostres.
  • Mobiliari general, vàlid per a hotels, gimnasos, laboratoris, col·legis o altres centres similars.

En conclusió, ja es pot dir que coneixes exactament què són els acabats i revestiments especials de fenòlic. De la mateixa manera, has pogut comprovar quines són les seves característiques fonamentals i les seves principals aplicacions. A la teva mà queda, per suposat, adquirir el material que necessitis i donar-li als teus projectes un aspecte i una qualitat que mai abans havien tingut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *