material fenolico en vestuarios

En qualsevol vestuari, la higiene i la seguretat són factors clau per garantir un ambient agradable i segur per als usuaris. Per aconseguir-ho, és important triar els materials de fabricació adequats, especialment per a superfícies que estan en contacte amb la pell i alhora amb ambients exigents com la humitat, com seria el cas de les cabines de dutxa i els bancs.

És aquí on el fenòlic destaca com una excel·lent opció per a vestidors i altres espais d’ús públic. En el nostre nou post, expliquem en detall les característiques i avantatges del material fenòlic per a vestidors, i com pot millorar la sanitat, higiene i seguretat en aquests espais tan concorreguts.

Què és el material fenòlic?

Per començar hem de tenir en compte que el material fenòlic, també conegut com a laminat fenòlic, és un tipus de laminat termoestable que es produeix en comprimir diverses capes de paper impregnat amb resines fenòliques. Aquest procés de laminació i compactació crea un material dens, dur i resistent, que es pot tallar, polir i perforar per adaptar-se a diferents usos.

El tauler fenòlic té una llarga història en la indústria, ja que va ser desenvolupat en la dècada de 1910 per fabricar peces elèctriques i aïllants. Avui dia s’ utilitza en una àmplia varietat d’aplicacions, des de mobles fins a revestiments de parets, i per suposat, en vestuaris i banys.

I Mobelmol, com a empresa amb més de 20 anys treballant amb aquest tipus de components, ha realitzat múltiples projectes en fenòlic tant per mobiliari com construcció, amb total èxit.  A continuació, alguns d’ells:

Per què triar material fenòlic per a vestidors?

El material fenòlic ofereix una sèrie d’avantatges per al seu ús en vestuaris i banys públics, especialment en comparació amb altres materials comuns com la fusta o l’acer inoxidable. Alguns dels principals avantatges inclouen:

Higiene: parlem d’un material altament resistent a la humitat, cosa que el converteix en una opció ideal per a superfícies que estan en contacte amb l’aigua i la suor, com destaquen les cabines de dutxa i en segon lloc els bancs. A més, el tauler fenòlic és fàcil de netejar i desinfectar, cosa que el converteix en una opció higiènica i segura per a ús públic i constant.

Durabilitat: aquest material és extremadament dur i resistent, la qual cosa el fa ideal per al seu ús en entorns d’alt trànsit i ús constant. A més, resulta útil davant d’esgarrapades i l’abrasió, la qual cosa significa que pot mantenir la seva aparença i funcionalitat durant anys.

Estètica: el material fenòlic està disponible en una àmplia varietat de colors i acabats, la qual cosa el converteix en una opció versàtil per a diferents estils de dissenys. S’adapta a diversos ambients i a més compta amb el benefici que no es decolora ni es taca amb el temps, la qual cosa significa que pot mantenir la seva aparença atractiva durant més temps que un altre tipus de materials.

Seguretat: el fenòlic és un material no conductor, la qual cosa el converteix en una opció segura per al seu ús en entorns on hi pot haver electricitat present, com sales de bugaderia i vestuaris esportius.

En resum, el material fenòlic és una excel·lent opció per al seu ús en vestuaris i banys públics, gràcies a la seva combinació única d’higiene, durabilitat, estètica i seguretat. Si vol més informació per al seu projecte de vestidors, construcció o rehabilitació, consulteu amb professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *